Βράβευση του Γυμνασίου Καρουσάδων στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2013

 

Κατά το σχολικό έτος 2012-2013, οι μαθητές του τμήματος της γαλλικής γλώσσας της Γ? Τάξης του σχολείου μας  και η καθηγήτριά τους έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2013, ο οποίος διεξάγεται κάθε χρόνο από τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο. Το θέμα του Διαγωνισμού αυτή τη χρονιά ήταν «Λοιπόν διηγήσου!...».

Η ομάδα αυτή δημιούργησε ένα παραμύθι στα γαλλικά με τίτλο : Η ιστορία του πράσινου χωριού (L?histoire du village vert ). Το μήνυμά του αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά ταυτόχρονα και στον κοινωνικό αποκλεισμό, ενάντια στις προκαταλήψεις και στις διακρίσεις. Στη συνέχεια, ψηφιοποίησαν την ιστορία τους με τη βοήθεια του λογισμικού παρουσιάσεων PowerPoint, δημιούργησαν αντίστοιχες ως προς την ιστορία ζωγραφιές που τη συνοδεύουν και την επένδυσαν με το ορχηστικό μουσικό κομμάτι «Θάλασσα» του Σταμάτη Σπανουδάκη.

Η παραγωγή διακρίθηκε ανάμεσα σε 5000 συμμετοχές, σύμφωνα με την επιτροπή αξιολόγησης, και μαθητές και καθηγήτρια βραβεύτηκαν στο Γαλλικό Ινστιτούτο σε επίσημη εκδήλωση μέσα στα πλαίσια του εορτασμού της εβδομάδας Γαλλοφωνίας (η Ελλάδα αποτελεί μέλος της Γαλλοφωνίας).

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τη σημαντική αυτή διάκριση στους μαθητές Αρονίτα Βόκα, Ρενάτα Κατσαρού, Ματίνα Κοντογιώργη, Μαρία Κουρσάρη, Οσμάν Λέκα, Χριστίνα Μπάλλα , Γεωργία Μπάρδη, Μαρία Σπυρούλη, Ελένη Τσέπερη και Αλέξανδρο Τσέπερη, καθώς και στην καθηγήτριά τους των Γαλλικών Αθηνά Κεχρή.

 


Η ιστορία του πράσινου χωριού



L?histoire du village vert



Η μεθοδολογία του project



Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 01 Ιούλιος 2013 23:44