Ψυχαγωγία

 

Όλα τα παρακάτω παιχνίδια είναι freeware και τα δανειστήκαμε από τον δικτυακό τόπο της ΕΕΛ/ΛΑΚ. Καλή διασκέδαση!


fodforce
Το FoodForce είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που δημιουργήθηκε από World Food Program (WFP) των Ηνωμένων Εθνών. Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό νησί του Ινδικού Ωκεανού που υποφέρει από παρατεταμένη ξηρασία και εμφύλιο πόλεμο. Οι παίκτες μπορούν να διαλέξουν μεταξύ έξι αποστολών για να διανείμουν φαγητό σε περιοχές που αντιμετωπίζουν λιμούς και να τις βοηθήσουν να επανακάμψουν και να γίνουν αυτάρκεις. Ταυτόχρονα οι παίκτες μαθαίνουν για την πείνα που μαστίζει πολλές περιοχές του πλανήτη.
 sweethome3dsmall Το Sweet Home 3D είναι μια εφαρμογή για τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Χρησιμοποιώντας δύο διαστάσεις για την τοποθέτηση των αντικειμένων και τρεις διαστάσεις για την προβολή τους επιτυγχάνει να διευκολύνει τον χρήστη που ενδιαφέρεται για τη διακόσμηση σαν ερασιτέχνης ή σαν επαγγελματίας. Οι πολλές επιλογές, τα δυνατά εργαλεία και το φιλικό γραφικό περιβάλλον παρασύρουν τον καθένα σε δημιουργικές και ευφάνταστες διακοσμήσεις.
 epiar Το Epiar είναι παιχνίδι στρατηγικής και περιπέτειας, που επιτρέπει στον χρήστη να περιηγείται στο διάστημα από πλανήτη σε πλανήτη, να μαζεύει χρήματα για την αγορά νέων σκαφών, να ακολουθεί μισθοφορικές αποστολές και να εξερευνά το διάστημα. Χρησιμοποιώντας εντυπωσιακά γραφικά καταφέρνει να συνδυάζει τη γοητεία των αερομαχιών με τη στρατηγική του πολέμου των άστρων και τη δημιουργικότητα των παιχνιδιών που βασίζονται σε ρόλους και σενάρια.
 fg wings Το FlightGear είναι ένας προσομοιωτής πτήσης για χρήση, τόσο στην έρευνα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων όσο και για τον τελικό χρήστη. Διαθέτει εξαιρετικά γραφικά, καλό σχεδιασμό και αναπαριστά με μεγάλη ακρίβεια τις λεπτομέρειες μιας πτήσης. Διαθέτει επιλογές μεταξύ τριών διαφορετικών μοντέλων πτήσης, ενώ είναι δυνατή η εισαγωγή νέων μοντέλων.
 simutrans logo Με το Simutrans μπορείτε να στήσετε τα δίκτυα μεταφορών που πάντα ονειρευόσασταν, με πλατφόρμες, αποβάθρες, ισόπεδες διαβάσεις, σήματα και άλλα πολλά. Φτιάξτε το δικό σας δίκτυο λεωφορείων, που μεταφέρει τους ανθρώπους σε ολόκληρη την πόλη, καθώς και τις νέες γραμμές λεωφορείων για να μεγαλώσετε τις πόλεις. Δημιουργήστε βιομηχανίες προκειμένου να παράγετε όλα τα απαραίτητα υλικά που χρειάζονται στη λειτουργία μιας πόλης.
 usd-logo Το Ultrastar Deluxe είναι ένα παιχνίδι karaoke. Επιτρέπει έως και σε έξι παίκτες να τραγουδήσουν ενώ παράλληλα ακούνε τη μουσική, χρησιμοποιώντας μικρόφωνα προκειμένου να κερδίσουν πόντους ανάλογα με τον τόνο της φωνής και το ρυθμό του τραγουδιού. Ως μουσική υπόκρουση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιονδήποτε τύπο αρχείου video, ενώ δίνει δυνατότητα δημιουργίας δικών μας μουσικών κομματιών.
 freecol logo Το FreeCol ξεκινά από το έτος 1492 και σκοπός του παιχνιδιού είναι η κατάκτηση του Νέου Κόσμου με τη δημιουργία αποικιών που ανταγωνίζονται άλλες ευρωπαϊκές αποικίες. Το FreeCol είναι μια καλή ευκαιρία να αντιστρέψουμε, έστω και εικονικά, την ιστορία της αποικιοκρατίας και από αυτή την άποψη είναι εξαιρετικά χρήσιμο από παιδαγωγική και διδακτική άποψη.
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 07 Απρίλιος 2013 10:36